FrP snur på omskjæring

Fremskrittspartiet, med Siv Jensens altseende øye på topp er ikke ukjent for å slå hardt ned på dissidens blant sine egne rekker, men når hele grasrota gikk imot ledelsen og stemte for å forby omskjæring og dermed forsvarte unge gutters rett til å ikke bli påført smertefulle, og unødvendige kirurgiske inngrep var det til stor glede for mange på hele det politiske spekteret. Bare ikke like gledelig for Siv og hennes frender på topp i Frp-hierarkiet.

Men nå kommer det frem i Jødiske medier (European Jewish Press, Israel National News) at Siv har vært i samtaler med en «Jødisk delegasjon» og sagt at «et omskjæringsforbud ikke skjer på min vakt».

Artiklene vinkler det som om et forbud mot mannlig kjønnslemlestelse er «anti-semittisk» når de som står opp for dette forbudet sier det er et forsvar for barns rettigheter. Hvordan det også går imot Muslimsk religiøs praksis ser ikke ut til å være nevnt med et ord i hverken disse artiklene, eller i noen av kronikkene da debatten om omskjæring raste i Norske aviser tidligere i vår.

Med dette ser vi at Fremskrittspartiet går imot det de vanlige medlemmene i partiet vil ha, imot partiets vedtak fra landsmøtet, og ingen i den Norske hovedstrømspressen sier noe om det selv om saken på skrivende øyeblikk har vært ute i godt over et døgn.

Siv Jensens overkjøring av vedtaket er et hån mot partiets velgere, et hån mot de demokratiske institusjoner vi har bygget landet på, og viktigst av alt, et hån mot små gutters ukrenkelige rettigheter.

At dette skjer i kjølvannet av Espen Teigens aldri så lille flaggskandale kan umulig være bra for deres muligheter i høst.

Reklamer

En kommentar om “FrP snur på omskjæring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s